Search here...

Nu ezitați să ne contactați

Telefon
0213.453.160
Adresa

Strada Soldat Stelian Mihale,
Nr. 15, București

PARADONTOLOGIE

Parodontoza sau boală parodontală reprezintă este o afecțiune inflamatorie care afectează țesuturile din jurul dinților. În prima faza, denumită gingivită, pot apărea roșeața, sângerare și inflamația gingiilor. Ulterior, netratată, gingivită duce la parodontita, când gingia se îndepărtează de dinte formând astfel pungile parodontale. Pe măsură ce boală avansează mai mult apare distrucția  ligamentului parodontal și a osului. Dinții devin mobili și trebuie extrași sau pot cădea prin mobilitatea crescută. Afecțiunea e adesea însoțită de respirate urat mirositoare.

Boală parodontală  este este extrem de des întâlnită în rândul populației și inițial  neglijată de către majoritatea pacienților. Un tratament adecvat pentru parodontoză se poate stabili doar personalizat, pentru fiecare caz în parte, în funcție de gradul de afectare și de vârstă pacientului.

Tipuri de boli parodontale:

  1. Gingivita: placă bacteriană, sensibilitate dentară și sângerare. 
  2. Parodontita : placă bacteriană se transformă în tartru, prezența pungilor parodontale între dinte și gingie
  3. Parodontoza avansată: distrucția ligamentului parodontal și a osului în profunzime, retracție gingivală, apariția mobilității crescute, necesitând extracții multiple.

Boală parodontală nu se vindecă! Prin tratamentele corespunzătoare se poate stopa din evoluție.

Afecțiunile gingivale reprezintă cea mai importantă cauza a pierderii dinților la populația adultă.

Principala cauza a bolii parodontale este placă bacteriană dar există și alți factori favorizanți ca: fumatul, utilizarea contraceptivelor orale, punți neadaptate corect marginal, obturații dentare vechi, boli sistemice precum SIDA sau diabet, anumite tipuri de steroizi sau alte medicamente, bruxism și chiar o proastă alimentație.

Va rugăm consultați secțiunea Tarife pentru mai multe detalii.